Martin Luther

2017 – Luther er overskrift; Martin Luther

I hele 2017 vil der på forskellig måde blive fejret, at munken Martin Luther d. 31. oktober, 1517, slog 95 spørgsmål (også kaldet teser) op på en kirkedør i Wittenberg. Det, han satte spørgsmålstegn ved, var kirkens måde at være kirke på – en måde, som han mente skulle ændres, sådan at det var mere i overensstemmelse med Bibelens ord og budskab.

Midtfyn Provsti er gået sammen om at sætte fokus på begivenheden med forskellige begivenheder. Vi begynder fejringen med, at der bliver udgivet en lille bog om Luther og hans betydning – og der bliver inviteret til ”Nytårskur med reformationsmad” i Årslev sognehus d. 19. januar, 2017, kl. 18:30.

  1. 9. februar kl. 19:30 gæster Rasmus Dreyer Kirkeladen i Sdr. Nærå og holder foredrag under overskriften fra ”Wittenberg til Wiborg” – om reformationen i Danmark.
  2. 26. februar har Fyens Stift opfordret alle sognene til at plante et æbletræ som en hilsen til Wittenberg, hvor der er plantet en hel skov af æbletræer i anledningen af reformationsåret – deriblandt et Fynsk æbletræ.
  1. 9. marts gæster Helge Amossen Sdr. Højrup kirke med sin koncert ”Martin Luther og Musikken før Reformationen”.

I Facebook gruppen ”Reformation 2017 – Midtfyn Provsti” kan man læse mere om alle de aktiviteter, som foregår i 2017 med Luther som overskrift; Martin Luther.

Fyns stifts hjemmeside om reformation