Pilgrimsvandring

”Pilgrimsvandring”

Her er en mulighed for at få renset tankerne på turen fra den ene kirke til den anden.

Du parkerer bilen i Årslev eller Sdr. Højrup på parkeringspladsen.

Årslev kirke er åben, når graver eller medhjælper er på pladsen.

Sdr. Højrup kirke har normalt åbent mellem kl. 09:00 og 16:00

Først går du ind i kirken, ser på de dejlige ting i kirken, sætter dig ned på en af bænkene og er stille et øjeblik, når du derefter går ud af kirken, ser du dig om på den flotte kirkegård.

Du kan tage din madpakke med inden du følger stien mellem Årslev og Sdr. Højrup kirker. På denne tur kan du se mangfoldigheden af planter både på markerne og i skovområdet, der er også mulighed for at se de kreaturer, som går langs stien.

 

Ved begge kirker er der bænke rundt om på kirkegården, her kan du spise din madpakke og medbragte kaffe, toiletterne er tilgængelige, når kirken er åben for besøgende.

Begge kirker er hvidkalkede. I Sdr. Højrup er der kalkmalerier i kirken. Du kan også se på de andre ting i kirkerne, sætte dig på en af bænkene og være stille et øjeblik. Udover kirkerne kan du også her se en velplejede kirkegårde.

Derefter går turen tilbage til bilen, og her på turen kan du gense området, som du går forbi eller fordybe dig og finde din indre ro.

 

 Skiltene som står midt imellem kirkerne.

 Sdr. Højrup kirke                                  Årslev kirke

 

 

 

 

 

Herover kan du se et udpluk af inventar i kirkerne – men gå ind og se det andet inventar, det kan være spændende, der er både nyt og gammelt.

Hvis du vil vide mere så spørg graveren, som er på kirkegårdene.

Foto alle billeder Grethe Jørgensen