pilgrimsvandring

”pilgrimsvandring”

Her er en mulighed for at få renset tankerne på turen fra den ene kirke til den anden.

Du sætter bilen i Årslev eller Sdr. Højrup på parkeringspladsen.

Årslev kirke har åbent når graver eller medhjælper er på pladsen

Sdr. Højrup kirke har normalt åbent mellem 09:00 – 16:00

Først går du ind i kirken ser på de dejlige ting i kirken sætter dig ned på en af bænkene og er stille et øjeblik, når du derefter går ud af kirken ser du dig om på den flotte kirkegård.

Du kan tage din madpakke med inden du følger stien mellem Årslev og Sdr. Højrup kirker, på denne tur kan du se mangfoldigheden af planter både på markerne og skovområdet, der er også mulighed for at se kreaturer som går langs stien.

 

Ved begge kirker er der bænke rundt på kirkegården, her kan du spise din madpakke og medbragt kaffe, toiletterne har åbent når kirkerne har åbent.

Begge kirker er hvidkalkede, i Sdr. Højrup er der kalkmalerier i kirken, her kan du også se de andre ting i kirkerne, sætte sig på en af bænkene og være stille et øjeblik, udenfor kirkerne kan du også her se en velplejet kirkegård.

Derefter går turen tilbage til bilen og her på turen kan du gense området som du går forbi eller fordybe dig og finde din indre ro.

 

 Skiltene som står midt imellem kirkerne.

 Sdr. Højrup kirke                                  Årslev kirke

 

 

 

 

 

Herover kan du se et udpluk af inventar i kirkerne men gå ind og se det andet inventar det kan være spændende der er både nyt og gammelt.

Hvis du vil vide mere spørg graveren som er på kirkegårdene.

Foto alle billeder Grethe Jørgensen